Családállítás, családi minta, családi öröklődés, családi kapcsolatok, generáció, csoportos terápia, Hellinger, morfogenetikus mező, rezgés, elakadás, kirekesztettség, betegség eredet keresése, lélek seb, kapcsolódás, feloldás

Rólam

Kricsfalussy Vali vagyok, kineziológus, családállító.

Tudatos felnőtt létem egyik legnagyszerűbb döntése volt, hogy elkezdtem a segítő szakmát, először kineziológusként, majd látva, hogy milyen sok embernek lenne még szüksége segítségre, fejlődésre – s ehhez az egyéni terápia alkalmazása időben szűk kereteket tud csak biztosítani – a családfelállítást találtam a legmegfelelőbb csoportos módszernek.

Tanulmányaimat Kerekes Andreánál végeztem, aki nem csak Hellinger, de Peter Orbán tanítványaként az eredeti Családállítási vonalat képviseli, így lehetőségem volt több mint száz állításon való részvételemmel elsajátítani ezt a csodálatos módszertant.

Ti mondtátok

A Lélekkirakós első családállításán vettem részt, ahol segítő és állíttató is voltam. Az első pár percben Vali röviden elmondta, miről is szól a családállítás, bemutatkozott nekünk, majd elindult a munka. Nyugodtsága és profizmusa rövid időn belül biztonságos és családias teret teremtett. Mint segítőként, mint pedig a saját problémámmal kapcsolatosan azt érzékeltem, hogy a munka gördülékenyen folyik, nincs elakadás, tétlenség, toporgás. Minden érzelem megélésére volt idő, de nem engedett bennünket beleragadani a helyzetekbe, ügyesen vitte tovább a folyamatot. Fáradtan érkeztem aznap, feltöltődve távoztam. Zseniális első, de nem utolsó nap volt
Andics Anikó
Segítőként voltam jelen, nekem is sokat adott ajtókat nyitott meg. Ajánlom azoknak, akik fel nem dolgozott traumát cipelnek vagy elakadtak egy kérdésben, azoknak is, akik egy új élethelyzetben nem találják a helyüket, valamint azoknak, akiknek sérült a kapcsolata egy számára fontos emberrel és szeretné megérteni, hogy ebben neki mi a szerepe.
Tar Zsuzsa
15 évvel ezelőtt találkoztam először a Hellinger-féle családállítási módszerrel. Nagyon sok állításon részt vettem mind segítőként, mind állítóként egyaránt. Mindig is magával ragadott a rendszer, ahogy működik. És mindig működik. Mindenkinek szeretettel ajánlom, hogy minden előítéletek, elvárások nélkül vegyen részt segítőként egy családállításon, hogy maga is megtapasztalja ezen módszer hihetetlen erejét. Vali nagyon jó hellinger terapeuta, határozottan, mégis nagyon kedvesen irányítja az állításokat, segíti a résztvevőket.
Földesi Andrea
Szeretném elmondani, hogy számomra ez a családállítás messze a legátütőbb élmény volt. Most értettem meg a lényegét. Rengeteg érzelemben és "aha" élményben volt részem, emellett biztonsággal mertem kimondani a gondolataimat, érzékeléseimet. Ha valaki még hezitálna, hogy állítani szeretne vagy akár segítőként résztvenni, garantáltan jó kezekben van Valinál. Hálás vagyok a gondolatébresztő kérdésekért.
Sarok Brigitta

Copyright © 2024. Lélekkirakós | Minden jog fenntartva.

Készítette: Regimázs